JOHN J. BELL

Rendfokozat: korvetthadnagy
Egység: Felderítők és Rajtaütők (USS Harris)
Hely: Safi, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet John Julius Bell tartalékos korvetthadnagynak rendkívüli hősiességért és kiváló szolgálatért, mint egy felderítő hajó parancsnoka a USS Harris (APA-2) szállítóhajóról Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. A Safi elleni 1942. november 8-i támadást megelőzően Bell korvetthadnagy ügyesen manőverezett a hajójával a teljes sötétségben a parttól 13 kilométerre lévő szállító körletből a kikötő fő hullámtörő gátjának közelébe. Az ellenséges tűz ellenére állhatatosan tartotta a helyét és folytatta a jelzések adását a USS Bernadou-nak, a USS Cole-nak, és az első támadó hullámoknak annak érdekében, hogy a kikötő bejáratához és a közeli partokhoz kalauzolja őket. Bell korvetthadnagynak a harccselekmény végéig tanúsított teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
JOHN G. DONNELL

Rendfokozat: főaltiszt
Egység: Felderítők és Rajtaütők (USS Thomas Jefferson)
Hely: Fedala, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet John Gerald Donnell tartalékos főaltisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Thomas Jefferson egy felderítő hajójának parancsnokaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. A Fedala elleni november 8-i támadást megelőzően Donnel főaltiszt ügyesen manőverezett a hajójával a teljes sötétségben a parttól 10 kilométerre lévő szállító körletből a USS Thomas Jefferson zászlóaljának kijelölt partraszálló hely felé. A part végénél lévő veszélyes sziklazátony és a partot fenyegető ellenséges ütegek ellenére megtalálta az állását, és az előírt jelzésekkel kalauzolta az érkező csónakok hullámait. Donnell főaltiszt bátran tartotta a helyét az ellenséges erők tüze alatt, amíg a feladata be nem fejeződött, ezáltal hozzájárulva a csapataink sikeres partraszállásához. A teljesítménye az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ROBERT HALPERIN

Rendfokozat: főaltiszt
Egység: Felderítők és Rajtaütők
Hely: Mehdia, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Robert Halperin tartalékos főaltisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, egy felderítő  hajó parancsnokaként az Északi Támadócsoporttól Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. A Mehdia elleni november 8-i támadást megelőzően Halperin főaltiszt ügyesen manőverezett hajójával a teljes sötétségben a parttól 11 kilométerre lévő szállító körletből egy állásba, hogy megtalálja és megjelölje a partraszálló helyeket az ellenséges parton. A Hadsereg egy felderítő osztagának az előírt parton történő partraszállása után az életét kockáztatva, az ellenséges gépek géppuskázása ellenére állhatatosan tartotta állását a part előtt és irányította a megfelelő helyre a partraszálló csapatokat. Amikor mind partra szálltak, segített a parti osztagnak kilépési pontokat találni a partról és összekötő utakat beljebb, és személyesen fogott el két ellenséges tisztet. Halperin főaltiszt teljesítménye az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
EDWIN SPERRY

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Edwin Sperry másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Sperrey másodosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Sperrey másodosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ROBERT F. HERRICK

Rendfokozat: főaltiszt
Egység: Felderítők és Rajtaütők
Hely: Safi, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Robert Frank Herrick tartalékos főaltisztnek rendkívüli hősiességért és kiváló szolgálatért, mint egy felderítő hajó parancsnoka a USS Dorothea L. Dix szállítóhajóról Francia Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. A Safi elleni 1942. november 8-i támadást megelőzően Herrick ügyesen manőverezett a hajójával a teljes sötétségben a parttól 13 kilométerre lévő szállító körletből a partraszálló hely közelébe, ahonnan a partraszálló csapatok érkező hullámait kalauzolta az előírt jelzésekkel a megfelelő helyükre. A csónakok kezdő hullámainak késlekedése, ellenséges hajók támadásának közelgő veszélye, és más ellenséges erők tüzének ellenére Herrick bátran tartotta az állását 9 veszélyes óráig, amíg a feladata be nem fejeződött.
DRAPER L. KAUFFMAN

Rendfokozat: sorhajóhadnagy
Egység: Egyesült Államok Haditengerészete
Hely: Pearl Harbor, Hawaii
Időpont: 1941. december 7.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Draper Laurence Kauffman tartalékos sorhajóhadnagynak kivételes bátorságért, lélekjelenlétért, kötelesség iránti odaadásért és saját biztonsága figyelmen kívül hagyásáért az Egyesült Államok Csendes-óceáni flottáját a hawaii Pearl Harborban ért japán támadás alatt. Kauffman sorhajóhadnagy hatástalanított és megvizsgált egy éles 500 fontos japán bombát, ami a hawaii Oahun, a Fort Schofield területén hevert. A bátorsága, magabiztossága és kivételes tudása lehetővé tette, hogy a japán bomba minden alkatrészét tanulmányozza a Haditengerészeti Minisztérium Hadianyag Irodája. Kauffman sorhajóhadnagynak e tett során mutatott teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
KENNETH E. HOWE

Rendfokozat: főaltiszt
Egység: Felderítők és Rajtaütők (USS Leonard Wood)
Hely: Fedala, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Kenneth Eugene Howe tartalékos főaltisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Leonard Wood (APA-12) egy felderítő hajójának parancsnokaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. A Fedala elleni november 8-i támadást megelőzően Howe főaltiszt ügyesen manőverezett a hajójával a teljes sötétségben a part előtti szállító körletből a USS Leonard Wood zászlóaljának kijelölt partraszálló helye felé. A part végénél lévő veszélyes sziklazátony és a partot fenyegető ellenséges ütegek ellenére megtalálta az állását, és az előírt jelzésekkel kalauzolta az érkező csónakok hullámait. Howe főaltiszt bátran tartotta a helyét az ellenséges erők tüze alatt, amíg a feladata be nem fejeződött, ezáltal hozzájárulva a csapataink sikeres partraszállásához. Howe főaltiszt teljesítménye az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
CZESLAW ZYMROZ

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Czeslaw Zymroz másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT- 66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Zymroz másodosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Zymroz másodosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a  harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
JOHN W. JOHNSON

Rendfokozat: főaltiszt
Egység: Felderítők és Rajtaütők (USS Charles Carroll)
Hely: Fedala, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet John Walton Johnson tartalékos főaltisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Charles Carroll egy felderítő hajójának parancsnokaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. A Fedala elleni november 8-i támadást megelőzően Johnson ügyesen manőverezett a hajójával a teljes sötétségben a part előtt 10 kilométerre lévő szállító körletből a USS Charles Carroll zászlóaljának kijelölt partraszálló hely felé. A part végénél lévő veszélyes sziklazátony és a partot fenyegető ellenséges ütegek ellenére megtalálta az állását, és az előírt jelzésekkel kalauzolta az érkező csónakok hullámait. Johnson bátran tartotta a helyét az ellenséges erők tüze alatt, amíg a feladata be nem fejeződött, ezáltal hozzájárulva a csapataink sikeres partraszállásához.
JOHN R. TRIPSON

Rendfokozat: korvetthadnagy
Egység: Felderítők és Támadók
Hely: Mehdia, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet John Robert Tripson tartalékos korvetthadnagynak rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, egy felderítő hajó parancsnokaként az Északi Támadócsoporttól Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. A Mehdia elleni november 8-i támadást megelőzően Tripson korvetthadnagy, aki akkor főaltiszt volt, ügyesen manőverezett a hajójával a teljes sötétségben a parttól 11 kilométerre lévő szállító körletből a Sebou-folyó torkolata felé, hogy megtalálja és megjelölje ezt a helyet az Északi Támadócsoport zászlóaljai számára. Az állása megtalálása után az előírt jelzésekkel kalauzolta a megfelelő helyükre az érkező csónakok hullámait. Tripson korvetthadnagy bátran tartotta a helyét az ellenséges erők tüze alatt, amíg a feladata be nem fejeződött, ezáltal hozzájárulva a csapataink sikeres partraszállásához.
FREDERICK L. ARSENAULT

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Brant)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Frederick Lawrence Arsenault tartalékos másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Branthez (ARS-32) vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, Arsenault másodosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Arsenault másodosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
JAMES W. DARROCH

Rendfokozat: sorhajóhadnagy
Egység: romboló osztag (USS Brant)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet James W. Darroch tartalékos sorhajóhadnagynak rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Branthez (ARS-32) vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, Darroch sorhajóhadnagy és legénysége november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival ügyesen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Darroch sorhajóhadnagy rettenthetetlenül visszaindult, és a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakját ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, biztonságban visszavitte a legénységét. A harccselekmény végéig tanúsított teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ROY B. DOWLING

Rendfokozat: első osztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Roy Benjamin tartalékos első osztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében annak megtámadására, Dowling első osztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival ügyesen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Dowling első osztályú altiszt és osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták, biztonságban visszatértek. A harccselekmény végéig tanúsított teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
WILLIAM R. FREEMAN

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8-11.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet William Reynolds Freeman másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Freeman másodosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival ügyesen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Freeman másodosztályú altiszt és osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták, biztonságban visszatértek. A harccselekmény végéig tanúsított teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ERNEST J. GENTILE

Rendfokozat: első osztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8-11.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Ernest John Gentile tartalékos első osztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt, 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Gentile első osztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival ügyesen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Gentile első osztályú altiszt és osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták, biztonságban visszatértek. A harccselekmény végéig tanúsított teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
JOSEPH GREELY

Rendfokozat: első osztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Brant)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 8-11.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Joseph Greely első osztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Branthez (ARS-32) vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, Greely első osztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Greely első osztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ANDREW J. HOUSE

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Brant)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Andrew Jackson House másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Branthez (ARS-32) vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, House kormányos és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, House kormányos és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
RAYMOND E. JOHNSON

Rendfokozat: harmadosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Raymond Edward Johnson tartalékos harmadosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Johnson harmadosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Johnson harmadosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
RICHARD W. JOYCE

Rendfokozat: első osztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Richard Wood Joyce első osztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Joyce első osztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére, bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Joyce első osztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
WILLIAM A. MUSIC

Rendfokozat: harmadosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet William A. Music harmadosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Music harmadosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére, bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Music harmadosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a  harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
LUCAS J. PERRY

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Brant)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Lucas John Perry másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Branthez (ARS-32) vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, Perry másodosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Perry másodosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
RICHARD G. SHELLEY

Rendfokozat: másodosztályú altiszt
Egység: romboló osztag (USS Brant)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Felterjesztés: Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Richard Graham Shelley tartalékos másodosztályú altisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Branthez (ARS-32) vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, Shelley másodosztályú altiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Shelley másodosztályú altiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
MARK W. STARKWEATHER

Rendfokozat: sorhajóhadnagy
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Mark W. Starkweather tartalékos sorhajóhadnagynak rendkívüli hősiességért és kiváló szolgálatért a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag parancsnokaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, Starkweather sorhajóhadnagy és legénysége november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival ügyesen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Starkweather sorhajóhadnagy rettenthetetlenül visszaindult, és a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakját ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, biztonságban visszavitte a legénységét. A harccselekmény végéig tanúsított teljesítménye becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ARTHUR WAGNER

Rendfokozat: főaltiszt
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Arthur Wagner tartalékos főaltisztnek rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Wagner főaltiszt és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Wagner főaltiszt és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
EDWARD L. WISNIEWSKI

Rendfokozat: első osztályú matróz
Egység: romboló osztag (USS Cherokee)
Hely: Sebou-folyó, Francia-Marokkó
Időpont: 1942. november 9.
Indoklás: Az Egyesült Államok elnöke örömmel adja át a Haditengerészeti Keresztet Edward L. Wisniewski tartalékos első osztályú matróznak rendkívüli hősiességért és kötelesség iránti odaadásért, a USS Cherokee (AT-66) vontatóhajóra vezényelt romboló osztag tagjaként Francia-Marokkó megszállása alatt 1942. november 8-tól 11-ig. Egy ellenséges akadály átvágásának rendkívül veszélyes feladatával megbízva, hogy a USS Dallas felhajózhasson a Sebou-folyón, és rajtaütőket tegyen partra egy stratégiai repülőtér közelében, Wisniewski első osztályú matróz és társai november 9-én éjszaka szilárd eltökéltséggel indultak meg a céljuk felé. A kiszámíthatatlan hullámverés ellenére a bajtársaival sikeresen és bátran teljesítették a folyó torkolatánál lévő kábel átvágásának kockázatos feladatát, miközben a francia erőd ágyúi tüzet nyitottak. Visszaverve az ellenség támadását, amíg lőtávolon kívül nem értek, Wisniewski első osztályú matróz és az osztaga többi tagja a hatalmas törőhullámok ellenére, amik a csónakjukat ostromolták és elsodorták az egyik géppuskát, végül biztonságban visszaértek. A teljesítménye a harccselekmény végéig becsületére vált, és az Egyesült Államok Haditengerészeti Szolgálatának legszebb hagyományait idézte.
ETHOSZ

Haditengerészeti Kereszt: Az elődök - I.
NavySEALs.hu