A híradás kritikus a különleges műveletek végrehajtásához. Az ellenséges területre behatolt SEAL kisalegységek a megszerzett információkat rádión keresztül jelentik a parancsnokságnak, és ha ellenséges tűzbe kerülnek, rádión kérhetnek tűztámogatást vagy kivonást. Ezen kívül a SEAL raj vagy szakasz tagjai egymás között is használnak rádiót, ami lehetővé teszi az alegység összehangolt irányítását. Ezért amellett, hogy a szakaszokban vannak külön híradós szakbeosztásúak, minden SEAL-t kiképeznek a rádiózás alapjaira.
 
A rádiók állandóan változnak, így a SEAL-ek is folyamatosan változtatják a híradó kiképzésüket. Több rádió van rendszeresítve a haditengerészeti különleges hadviselésnél és más katonai egységek is sok rádiót használnak, ezért a SEAL-eknek mindezeket ismerniük kell. Főleg műholdas híradással (SATCOM) dolgoznak, és mivel a rádióik rejtjelezettek és frekvencia ugrató képességgel is rendelkeznek, nagyon biztonságosak. A SATCOM rádiók egyre jobbak, kisebbek és könnyebben üzemeltethetőek lesznek, de a SEAL-eknek azt is tudniuk kell, hogyan kommunikáljanak, ha a műholdas rádió nem működik.

Sok időt töltenek a nagyfrekvenciájú (HF) híradással, foglalkoznak ultranagy frekvenciájú (UHF) és igen nagy frekvenciájú (VH) híradással is, de a hangsúly a HF-en van. Ha a SATCOM nem működik, tudniuk kell, hogyan törjék meg és verjék vissza a rádióhullámokat az ionoszféráról. Ezért a SEAL-eknek fontos tudniuk, hogyan szereljék össze a harcászati antennákat és hogyan rögtönözzenek a kívánt frekvenciához szükséges hosszúságú antennát.
 
A SEAL-ek a feladattól függően különféle rádiókkal mennek műveletre, de számítógép nélkül ma már szinte soha nem indulnak el az előretolt műveleti bázisról. Mostoha körülmények közötti használatra tervezett laptopokat (toughbook) használnak, amelyek összeköthetőek a rádióikkal és kameráikkal. Minden SEAL híradósnak tudnia kell használni a számítógépeket, és azt is, hogy hogyan továbbítson velük műholdon keresztül hangot, adatot és képet. A SEAL-ek rádiói, számítógépei képesek együttműködni GPS műholdas helymeghatározóval is, ami már alapvető eszköznek számít minden különleges műveleti egységnél.
Mivel a híradás rendkívül fontos a harctéren, már a BUD/S kiképzés részeként kiképeznek minden SEAL-t a rádiózás alapjaira.
AN/PRC-112G

Nem csak a földre kényszerült pilótáknak van szükségük olyan rádióra, melynek segítségével a kutató-mentők rájuk találnak. A SEAL-ek is kerülhetnek olyan helyzetbe, ahol az egységüktől elszakadva egy megbízható vészrádió az élet és a halál közti különbséget jelentheti. Az AN/PRC-112G rádióval rejtjelezett GPS adatot (hosszúság/szélesség), azonosító kódot, szöveges üzenetet és helyzetjelentést adhatnak le a SEAL-ek. A készülék gyors és pontos helymeghatározást biztosít a kutató-mentőknek, de a SEAL-ek előretolt repülésirányításra is használhatják. Az AN/PRC 112G rádió személyi vészrádióként/válaszjeladóként működik, ami a kijelölt UHF frekvencián kérdést vesz, és ugyanazon a frekvencián válaszol. Mivel a rádió automatikusan válaszol, a mentőerő kivonhatja belőle a GPS koordinátát a kimentendő személy beavatkozása nélkül. A kutató-mentő gépnek küldött egyetlen rövid, rejtjelezett adatcsomag felderítésének és elfogásának kockázata csekély. A készülék hagyományos kétirányú rádióként is működik, élőszavas adást biztosítva optikai rálátással. A rádió amplitódómodulált (AM) hangot adhat/vehet 121,5, 243,0 és 282,8 MHz-en, a 225,000 és 299,975 MHz között előre megállapított két frekvencia egyikén. Élőszavas adáshoz az akkumulátor élettartama hozzávetőleg 15 óra 25°C-on, ha a használat 90%-a vétel, 10%-a pedig adás. Irányadó üzemmódban az akkumulátor körülbelül 5 üzemórát biztosít 25°C-on. Csupán 0,79 kg-ot nyom, és a 19,5×9,8×5,3 cm-es méretével kényelmesen kezelhető. A készüléket nehéz körülmények közötti üzemelésre tervezték és 50 méterig vízálló. Minden kezelőszerv könnyen elérhető és LCD kijelző jeleníti meg a szükséges adatokat. Ennek a rádiónak mindig helye van a műveletre induló SEAL málhaövében.
Az AN/PRC-112G személyi vészrádió válaszjeladóként is működik, és a kijelölt UHF frekvencián adja meg a kutató-mentőknek a használója álláspontját.
AN/PRC-117F

Az AN/PRC-117F hordozható, többsávos, harcászati szoftverrádió, amely lefedi a 30-512 MHz-es frekvenciatartományt. A mikroprocesszor tervezésnek, a digitális jelfeldolgozásnak és a szoftvervezérlésnek köszönhetően az AN/PRC-117F igazából több jelenlegi rádió képességét egyesíti egy készülékben. Ha megfelelően használják, csökkentheti a digitálisan felszerelt harcoló erő számára szükséges harcászati rádióhálók számát. A 30-512 MHz-es frekvenciatartomány lefedi a Hadseregnél, a Haditengerészetnél, a Légierőnél és a Parti Őrségnél műveletekre, repülésirányításra és harcászati adatátvitelre általában használt frekvenciasávokat és moduláció módokat, ezzel az AN/PRC-117F ideálisan használható összhaderőnemi műveletekhez. A készülék az alacsony VHF (30-90 MHz) frekvenciasávban különféle harcászati rádiókkal tud együttműködni. Más rádióknál általában használt harcászati rejtjelező eszközökre nincs szükség az AN/PRC-117F-hez, mivel a rádióba kommunikációvédelmi és átvitelvédelmi megoldásokat építettek. A magas VHF (90-225 MHz) és az UHF (225-512 MHz) frekvenciasávokban a rádió egyaránt használható levegő-levegő, föld-levegő és föld-föld hang- és adattovábbításra. A műholdas híradáshoz használt UHF (243-270 MHz, 292-318 MHz) frekvenciatartományban az AN/PRC-117F teljesen kompatibilis az egycsatornás és az igényalapú többes hozzáférési harcászati műholdas rendszerekkel. A levehető billentyűblokk/kijelző egységnek köszönhetően a rádió minden funkciója távirányítással működtethető. A kijelző kompatibilis az éjjellátó szemüveggel, ami előnyös a többnyire éjszaka tevékenykedő különleges műveleti egységek számára. A 8,9 cm magas, 26,6 cm széles és 24,3 cm hosszú  készülék súlya az akkumulátor, az antenna és a kézibeszélő nélkül mindössze 4,4 kg.
A műholdas híradásra alkalmas AN/PRC-117F harcászati szoftverrádió a levehető billentyűblokk/kijelző egység használatával távirányítással is kezelhető.
AN/PRC-138

Az AN/PRC-138 egyetlen készülékben kombinálja a kis- és nagytávolságú híradáshoz a nagyfrekvencia/egyszeres oldalsáv (1,6-30 MHz) és az igen nagy frekvencia/frekvenciamoduláció (30-60 MHz) képességeket. A Harris Corporation készüléke HF üzemmódban 20 Watt kimenő teljesítményt ad, VHF üzemmódban 10 Wattot, és interoperábilis az RF-5000 sorozatú rádiókkal minden üzemmódban. Az AN/PRC-138 rádió tartalmaz egy nagy teljesítményű beépített modemet, ami 2400 bit/s sebességgel működik kimenő hibajavítási (FEC) üzemmódban, és 300 bit/s sebességgel frekvenciabillentyűzés (FSK) üzemmódban. Az AN/PRC-138 beépített öntesztelő képességgel rendelkezik, ami azonosítja a meghibásodott modult és az érintett áramkört, vagy a hiba jellegét, hogy leegyszerűsítse a készülék javítását és karbantartását. Különféle rejtjelezési csomagok állnak rendelkezésre a rádióhoz a digitális frekvenciaugratástól az analóg hangbiztosításon át az adat és hang digitális rejtjelezéséig. A hordozható és járművekben használható 26,4×7,7×33,2 cm méretű AN/PRC-138 rádiókészülék akkumulátorok nélkül kevesebbet nyom 4,5 kg-nál.
Az AN/PRC-138 hordozható és járműbe szerelhető harcászati HF és VHF rádió, amit amerikai különleges műveleti erők és más NATO országok haderői használnak.
AN/PRC-148 MBITR

Az AN/PRC-148 többsávos, csapaton belüli/csapatok közötti rádió (MBITR) a NATO erőknél legnagyobb számban használt kézi többsávos szoftverrádió. Az AN/PRC-148 MBITR-t a Thales Communications és a Különleges Műveleti Parancsnokság fejlesztette ki az 1990-es években, és 2000-ben került gyártásra, hogy megfeleljen a biztonságos többsávos kézi rádió iránti igénynek. A 30-512 MHz-es frekvenciatartományt fedi le, kompatibilis a SINCGARS (egycsatornás földi és repülőfedélzeti rádiórendszer) rádiókkal és a HAVE QUICK I és II frekvencia ugrató rendszerrel, továbbá beépített rejtjelezővel is rendelkezik. A készülék kis sebességű adatátviteli képességgel bír, és föld-föld, föld-levegő, valamint műholdas híradásra alkalmas. Összesen 100 programozható csatornája van, minden csatorna külön frekvenciára programozható az adáshoz és vételhez egyaránt. A rádiót műholdas helymeghatározó készülékkel összekötve a SEAL-ek közvetlenül továbbíthatják a GPS koordinátájukat a terepről a harcászati műveletirányító központjuknak. Az AN/PRC-148 MBITR egy 32×80 pixeles hátulról megvilágított LCD kijelzővel van ellátva, az újratölthető lítium-ion akkumulátora 10 üzemórát biztosít 5 Watt teljesítményen. Optikai rálátásos hatótávolsága 20 km. A 20 méterig vízálló, 21,4×6,6×3,8 cm-es  rádiókészülék tömege 0,86 kg.
Az AN/PRC-148 MBITR többsávos szoftverrádió, amit föld-föld, föld-levegő és műholdas híradásra használnak.
AN/PRC-150

Az AN/PRC-150 szoftverrádió megbízható rejtjelezett harcászati híradást biztosít. Az eltávolítható billentyűblokk/kijelző egység lehetővé teszi a menet közbeni működtetést, miközben a rádiókészülék a használója hátizsákjában vagy járművében van. A HF rádió az 1,6-29,9 MHz-es frekvenciatartományban üzemel kiválasztható alacsony (1 Watt), közepes (5 Watt) és nagy (20 Watt) kimenő teljesítménnyel, valamint a 20-59,9 MHz frekvenciatartományban is 10 Watt maximális teljesítménnyel. Az AN/PRC-150 alkalmas optikai rálátásos (LOS) és optikai látóhatáron kívüli (BLOS) átvitelre is. Beépített információvédelmi jellemzők, köztük hangkódoló algoritmusok teszik lehetővé a biztonságos föld-föld és föld-levegő kommunikációt minden HF módban és állandó frekvencia módokban a SINCGAR rádiókkal. Az AN/PRC-150 csatlakoztatható a rendszeresített PLGR GPS készülékhez, az integrált telefon képesség pedig lehetővé teszi a telefonhívásokat a rádió billentyűzetének használatával. Egyszerű, menüvezérelt ember-gép felület könnyíti meg a 26,5×33,8×8,1 cm méretű, 7,8 kg tömegű rádiókészülék kezelését.
Az AN/PRC-150 hordozható és járműbe szerelhető rádió, ami csatlakoztatható GPS vevőkészülékhez és távirányítással is működtethető.
AN/PSC-5D

Az AN/PSC-5D könnyű, megbízható, többsávos, univerzális harcászati híradó terminál. A rendszer a VHF-UHF sávokban (30-400 MHz) működik együtt a SINCGAR rádiókkal, a HAVE QUICK II és LOS üzemmódokban, míg UHF sávban (225-399 MHz) a keskenysávú SATCOM híradást teszi lehetővé. A DAMA  (igényalapú többes hozzáférés) protokollok kiterjesztik a műholdas híradás képességeit, míg a tengeri üzemmóddal a hajó-part híradás valósítható meg. A hálózatkezeléshez egy beágyazott internet protokoll veremmel rendelkezik. Az AN/PSC-5D beépített rejtjelezővel rendelkezik az élőszóval és adattal megvalósított biztonságos híradás segítéséhez. Az élőszavas híradás jelentősen javult a MELP kevert gerjesztésű lineáris hangkódolóval. Ez a mód javítja a híradás minőségét zajos környezetben a keskenysávú csatornákon. Az adatközlés egy belső adatellenőrzőt hasznosít. A belső adatellenőrző konfigurálható, és külső adatellenőrző használata esetén kiiktatható. A csatornától és a műveleti üzemmódtól függően 56, 64 és 76,8 kbit/s adatsebesség érhető el. A rádió hálózatkezelő paramétereit harcászati internet és sávbővítési képesség támogatja. A készülék magassága 8 cm, hossza 33 cm, szélessége 27 cm, a súlya akkumulátor és antenna nélkül hozzávetőleg 5,2 kg.
Az AN/PSC-5D harcászati műholdas híradásra alkalmas rádió, aminek az ellenséges területen tevékenykedő SEAL-ek nagy hasznát veszik.
AN/PRC-158

Az AN/PRC-158 egy moduláris felépítésű kétcsatornás hordozható rádió, mely lefedi a teljes 30-2500 MHz frekvenciatartományt. Mind a két csatorna keskeny sávú és széles sávú SCA (szoftver érintkezési környezet) hullámformák széles választékát képes futtatni, köztük ugyanolyan hullámformát mindkét csatornán. Mind a két csatorna használható adásra és vételre egy időben, eltérő frekvenciasávokat és/vagy hullámformákat véve igénybe. Beágyazott útválasztás és keresztsáv lehetőség biztosítja a képességet, hogy a készülék különböző hálózatokhoz és alhálózatokhoz csatlakozzon hang- és adatátvitelért. Az AN/PRC-158 meghatározó tulajdonsága, hogy nem szükséges teljesítményerősítő csere vagy hozzáadás a hullámformák közötti átváltáshoz vagy MUOS (mobil felhasználók rendszere) futtatásához. Egy harmadik nyílásba tetszés szerinti modul illeszthető, mely fejlett képességek választékát biztosítja. Ezek között a beágyazott képességek között van ISR (drón) vevő és mobil ad-hoc hálózat (MANET) képesség is. A készülék rendelkezik beágyazott SAASM GPS vevővel, mely kijelzi az álláspontot és lehetőséget ad annak automatikus továbbítására. A lítium-ion akkumulátor 20 watt teljesítményt biztosít a rádiónak, mely 18,7 cm széles, 8,8 cm magas és akkumulátor nélkül 22,8 cm hosszú (akkumulátorral 35,5 cm). Tömege akkumulátor nélkül 3,9 kg, akkumulátorral 6,2 kg.
A Harris cég Falcon III rádiója AN/PRC-158 néven került rendszeresítésre az amerikai fegyveres erőknél.
FELSZERELÉS

Híradóeszközök
NavySEALs.hu