A SEAL-ek fegyverzetét három kategóriába sorolják. Az elsődleges fegyverek közé a különféle gépkarabélyok, géppisztolyok és könnyű géppuskák tartoznak. A maroklőfegyverek minden típusát másodlagos fegyvernek nevezik, mivel ezeket általában csak tartalékként tartják maguknál arra az esetre, ha az elsődleges fegyverrel valamilyen probléma lenne. A harmadik kategória a speciális fegyvereket tartalmazza, ebbe tartoznak a mesterlövész puskák, a sörétes puskák és a nagy kaliberű géppuskák. Ezek mellett rengeteg féle támogató fegyver, gránát, rakéta és robbanóanyag egészíti ki a SEAL-ek arzenálját.
 
A SEAL-ek legfontosabb és leggyakrabban alkalmazott fegyvere a gépkarabély, amely egyes és sorozatlövések leadására is alkalmas. A hagyományos katonai alakulatok is ilyen fegyverekkel vannak ellátva, a különbség abban jelentkezik, hogy a SEAL-ek hatásosabban tudják alkalmazni ezeket. Szó sincs csípőből eregetett hosszú sorozatokról. Az ellenséges vonalak mögött tevékenykedő kis létszámú alegységek nem vihetnek magukkal nagy mennyiségű lőszert, ezért fontos, hogy amit visznek, azt takarékosan és pontosan használják fel.

A SEAL-ek által használt gépkarabélyok többsége felszerelhető 40 mm-es gránátvetővel is, tovább növelve a fegyver tűzerejét. A gránátvetővel kiegészített gépkarabélyt összetett fegyverrendszernek tartják a SEAL-ek.
A Tízes SEAL Csapat E szakasza lőkiképzést folytat. A gépkarabélyok a SEAL-ek elsődleges fegyverei közé tartoznak.
M-4 GÉPKARABÉLY

A Különleges Műveleti Parancsnokság (SOCOM) 1994-ben rendszeresítette az M-4 gépkarabélyt az M-16A2 helyére. Az M-4-es alapfegyverként ideális választás a pontossága, lőtávolsága, könnyű karbantarthatósága és lövedékének átütőereje miatt. Bár az operátorok nagy mozgásteret kapnak az elsődleges és másodlagos fegyvereik kiválasztásában, az M-4A1 a rendszeresített alapfegyver a SEAL-eknél. Az M-4A1 az M-16A2 rövidebb csövű, betolható válltámasszal ellátott változata, amit alkalmassá tettek hosszú sorozatok leadására is, elsősorban a különleges műveleti egységek számára. A SOCOM még hatékonyabbá akarta tenni a fegyvert, ezért a Haditengerészeti Felszíni Hadviselési Központtal közösen kifejlesztették a Különleges Műveleti Egyedi Átalakító (SOPMOD) készletet, amit minden SEAL megkap. A készletben található egy 35 cm-es cső szárazföldi hadviselési feladatokra 4×-es nagyítású optikai irányzékkal, egy 25 cm-es cső zárt környezetű harchoz EOThec holografikus vagy Trijicon reflex irányzékkal, infravörös célzóberendezés, vörös pont irányzék, éjjellátó irányzék, fegyverlámpa, hangtompító, 40 mm-es M-203 gránátvető irányzékkal, mellső pisztolymarkolat, valamint az előagyra és a tokra illeszthető szereléksínek mindezek rögzítéséhez.

Típus: M-4 gépkarabély
Űrméret: 5,56 mm
Súly: 2,88 kg
Hossz: 760 mm
Hatásos lőtávolság: 360 m
Tűzgyorsaság: 850 lövés/perc
Lövedék kezdősebessége: 884 m/s
Lőszeradagolás: 30 lőszeres tár
M-4A1 gépkarabély M-203-as gránátvetővel. A SOPMOD készlettel együtt ez a SEAL-ek alapfegyvere.
MK 18 MOD 0 GÉPKARABÉLY

Ezt a gépkarabélyt a Haditengerészeti Felszíni Hadviselési Központ Crane Divíziója készítette el CQBR néven, de Mk 18 Mod 0 elnevezéssel került rendszeresítésre. A CQBR az M-4A1 gépkarabélyt rövidítette le egy tokfelsőrésszel és egy 10,3 hüvelyk (26,2 cm) hosszúságú csővel. A CQBR célja az volt, hogy az operátorokat géppisztoly méretű, de karabély lőszert tüzelő fegyvert biztosítson személyvédelem, helységharc és zárt környezetű harc (CQB) feladatokhoz. A Mk 18 Mod 0 könnyű, léghűtéses, gázműködtetésű, forgózáras, táradagolású fegyver. Az M-4-eshez képest nagyobb gázátömlő furatot, módosított zárvezetőt és puffert kapott. Az M-4-es csövét lerövidítették 10,3 hüvelykre, és M4QD lángrejtőjével látták el, amely lehetővé teszi a KAC QD hangtompító használatát. A betolható válltámaszos fegyver előagyára KAC, később Daniel Defense szereléksínek kerültek, amelyekre különféle tartozékokat, például AN/PEQ-2 infravörös célzót, SureFire fegyverlámpát vagy mellső pisztolymarkolatot lehet rögzíteni. A Mk 18 Mod 0 gépkarabélyt eleinte csak a Haditengerészeti Különleges Hadviselésnél rendszeresítették, de később más alakulatok is használni kezdték.

Típus: Mk 18 Mod 0 gépkarabély
Űrméret: 5,56 mm
Súly: 2,7 kg
Hossz: 0,74 m
Hatásos lőtávolság: 300 m
Lövedék kezdősebessége: 800 m/s
Tűzgyorsaság: 700-970 lövés/perc
Lőszeradagolás: 30 darabos szekrénytár
M-14 AUTOMATA PUSKA

Az M-14-es félautomata és automata tüzelésre alkalmas, 7,62×51 mm-es NATO lőszerrel működő, gázelvételes rendszerű, forgó zárfejes, táradagolású fegyver. A II. világháborúban használt M-1 Garand félautomata hadipuskát váltották vele 1957-ben, és 1970-ig maradt a rendszeresített hadipuska az amerikai katonaságnál. A vietnami háborúban hatásos volt az erős lőszere, de a súlya és mérete problémát jelentett a sűrű dzsungelben, a fa agyazás pedig nem bírta a klímát. 1966-1967-ben kezdték el felváltani az M-16-os gépkarabéllyal, de a mai napig használatban van. Sorozatlövéskor az erős lőszer hatására a cső hajlamos felfelé mozdulni, ezért növekedik a szórása, de egyes lövéskor rendkívül pontosnak bizonyul. A SEAL-ek az egyetlenek, akik ma is elsődleges fegyverként tekintenek az M-14-esre, míg a mesterlövész változatai a Tengerészgyalogságnál és a Hadseregben is megtalálhatóak.

Típus: M-14 automata puska
Űrméret: 7,62 mm
Súly: 3,95 kg
Hossz: 1,12 m
Hatásos lőtávolság: 460 m
Tűzgyorsaság: 750 lövés/perc
Lövedék kezdősebessége: 853 m/s
Lőszeradagolás: 20 lőszeres tár
Mk 18 Mod 0 gépkarabély Aimpont vöröspont irányzékkal és mellső pisztolymarkolattal felszerelve. Ezt a fegyvert CQB feladatokhoz használják a SEAL-ek.
Az M-14-es automata puskát már közel negyven éve leváltotta az M-16-os, de a SEAL-ek még mindig használják sivatagi és sarvidéki feladatokra.
HK 416 GÉPKARABÉLY

A Delta Force és a híres német fegyvergyártó cég, a Heckler & Koch közreműködéseként született meg ez a gépkarabély. A cél az afganisztáni és iraki terepviszonyok között az M-4-esnél megbízhatóbban működő fegyver volt. Alapként az AR-15-öst vették, azonban rövid gázdugattyút kapott a direkt gázelvételes rendszer helyett, mivel ebben látták a meghibásodások egyik fő eredőjét. A gázdugattyús megoldásnak köszönhetően a lőporgázok nem jutnak el a tokig, így az nem koszolódik és nem hevül fel, ez pedig növeli a fegyver megbízhatóságát és csökkenti az elakadás valószínűségét. A HK 416 szabadon lengő előágyat kapott, ami nem érintkezik a csővel, ezzel javítva a pontosságot. Az előágy mind a négy oldalán szereléksínek vannak, így az M-4-esen alkalmazott kiegészítőket a HK 416-oson is használni lehet. Az M-4-eshez képest áttervezték a betolható válltámaszt és új pisztolymarkolatot is kapott a fegyver. A HK 416 irányzéka is eltér az M-4-estől, a célgömb lehajtható, míg a nézőke a HK G3-aséhoz hasonló. A gépkarabély D10RS, D14.5RS, D16.5RS és D20RS változatai a csőhosszban térnek el, a jelzésben szereplő számok a csőhosszt jelzik hüvelykben. A DEVGRU a 26,4 cm-es csövű D10RS változatot használja, AAC hangtompítóval.

Típus: HK-416 gépkarabély
Űrméret: 5,56 mm
Súly: 3,0 kg
Hossz: 0,79 m
Hatásos lőtávolság: 400 m
Lövedék kezdősebessége: 850 m/s
Tűzgyorsaság: 700-900 lövés/perc
Lőszeradagolás: 20 vagy 30 darabos tár
A SEAL csapatok közül a DEVGRU rendszeresítette a HK 416 gépkarabélyt, és nagy valószínűséggel egy ilyen fegyver végzett Oszama bin Ladennel.
MP-5 GÉPPISZTOLY

A Heckler & Koch MP-5 a legelterjedtebb géppisztoly a világon, számos ország katonai és rendvédelmi alakulatainál került rendszeresítésre. Ez egy könnyű, léghűtéses, görgős zárkésleltető szerkezettel állátott, zárt zárpozícióból tüzelő 9 mm-es géppisztoly. Több változata van, leggyakrabban az MP-5A3-at (betolható válltámaszos), és az MP-5SD-t (hangtompítós) használják. A H&K a SEAL-nek is kifejlesztett egy változatot, ennek neve MP-5N. Ez betolható válltámasszal, tríciumos célgömbbel, és a KAC rozsdamentes acél hangtompítóhoz 22,5 cm-es, menetes végű csővel rendelkezik. Elsősorban CQB és VBSS helyzetekben előnyös az MP-5 pontossága, a kis mérete és a nagy tűzgyorsasága. A SEAL-eknél már felváltotta a nagyobb átütőerővel rendelkező M-4/Mk 18 Mod 0, de mivel az elit tengerészek maguk választják ki a fegyvereiket az adott feladatnak megfelelően, az MP-5 géppisztoly továbbra is a SEAL-ek arzenáljában marad.

Típus: MP-5 géppisztoly
Űrméret: 9 mm
Súly: 2,55 kg
Hossz: 680 mm
Hatásos lőtávolság: 200 m
Tűzgyorsaság: 800 lövés/perc
Lövedék kezdősebessége: 400 m/s
Lőszeradagolás: 30 lőszeres tár
MP-5N géppisztoly, amelyet a Heckler & Koch fegyvergyár kifejezetten a SEAL kommandósoknak tervezett.
MP-7 GÉPPISZTOLY

A jó minőségű testpáncélok elterjedése gyakorlatilag hatástalanná tette a pisztolylőszert tüzelő fegyvereket. A német Heckler & Koch ezért tervezte meg az MP-7-est, amely a 4,6 mm-es, nagy sebességű lövedékével képes áthatolni a golyóálló mellényeken, ugyanakkor elég kicsi, hogy pisztolyok és géppisztolyok helyett lehessen használni. A 2001-ben gyártani kezdett MP-7 géppisztoly gázműködtetésű, rövid gázdugattyús, forgózáras fegyver, percenként 950 lövéses tűzgyorsasággal. A 20, 30 vagy 40 darabos szekrénytár a pisztolymarkolatba illeszkedik. Az MP-7 kétkezes tűzváltóval, zárkioldóval és tárkioldóval rendelkezik, így jobb- és balkezesek egyaránt kényelmesen használhatják. A fegyver kihúzható válltámasszal és kihajtható mellső pisztolymarkolattal kompakt méretű. A tok tetején lévő Picatinny szereléksínre a lehajtható célgömb és nézőke eltávolítása után  optikai irányzékot lehet rögzíteni. Az MP-7A1 változat esetében a tok két oldalán további szereléksínek szolgálnak egyéb tartozékok, például lézeres célzó és fegyverlámpa rögzítéséhez. Az MP-7 használható hangtompítóval is, ami nincs hatással a pontosságára vagy tűzgyorsaságára. Az MP-7-es géppisztolyt a SEAL csapatok közül a DEVGRU használja, elsősorban ott, ahol a kis méretét, könnyű tömegét és a hangtompítója rendkívüli csendességét kihasználhatják.

Típus: MP-7 géppisztoly
Űrméret: 4,6 mm
Súly: 1,9 kg
Hossz: 638 mm (kihúzott válltámasszal)
Hatásos lőtávolság: 200 m
Tűzgyorsaság: 950 lövés/perc
Lövedék kezdősebessége: 735 m/s
Lőszeradagolás: 20, 30 vagy 40 lőszeres tár
Az MP-7 géppisztoly a nagy átütőerejével, a kis méretével, és a rendkívül csendes hangtompítójával keltette fel a DEVGRU figyelmét.
MK 17 MOD 0 GÉPKARABÉLY

2004 végén a SOCOM kihirdette, hogy szerződést kötött a híres belga FN Herstal fegyvergyártó amerikai leányvállalatával, az FN USA-vel egy új fegyver gyártására, amivel az M-4-es gépkarabélyt szándékoznak leváltani. A SCAR (Special Operations Forces Combat Assault Rifle) nevet kapó fegyver első példányai 2009 elején kerültek ki csapatpróbára a különleges műveleti erőkhöz. A SCAR fegyvercsaládhoz tartozik az 5,56 mm-es SCAR-L, ami a Mk 16 Mod 0 típusjelet kapta, a 7,62 mm-es SCAR-H (Mk 17 Mod 0) és a 40 mm-es FN40GL gránátvető, amit Mk 13 Mod 0 néven az M-79-es és M-203-as gránátvetők leváltására szánnak. A SEAL-ek a Mk 17-est használják, a Mk 16-os helyett inkább megmaradtak a már bevált M-4-es gépkarabélynál, és mivel egy átalakító készlettel a Mk 17-est is alkalmassá lehet tenni 5,56 mm-es lőszer tüzelésére, a Mk 16-os feleslegessé vált. A gázműködtetésű, forgózáras Mk 17-es moduláris kialakítású, integrált Picatinny szereléksínnel a tok-felsőrészen, és további szereléksínekkel a két oldalon és alul. A tok-alsórész polimerből készült, míg a tusa több állásban rögzíthető, vagy behajtható. A Mk 17-eshez három különböző hosszúságú cső használható a feladatnak megfelelően. Az alapváltozat 40,6 cm-es csővel rendelkezik, ami két percen belül kicserélhető 33 cm-es csőre CQB feladathoz, vagy 50,8 cm-esre, amivel mesterlövész puskaként is alkalmazhatják a SEAL-ek.

Típus: Mk 17 Mod 0 gépkarabély
Űrméret: 7,62 mm
Súly: 3,58 kg (alapváltozat)
Hossz: 965 mm (alapváltozat)
Hatásos lőtávolság: 600 m (alapváltozat)
Tűzgyorsaság: 625 lövés/perc
Lövedék kezdősebessége: 714 m/s
Lőszeradagolás: 20 lőszeres tár
A Mk 17 Mod 0 nagyobb lőtávolsággal és átütőerővel rendelkezik, mint az M-4-es, és a tisztítása csak fele annyi ideig tart.
AK-47 GÉPKARABÉLY

A SEAL-eknek ismerniük kell az ellenség által használt fegyverek kezelését is. Az orosz AK-47-es gépkarabély az amerikai M-16-os mellett a legnagyobb példányszámban előforduló fegyver a világon. A forgózáras, gázelvétellel működő, zárdugattyús, öntöltő gépkarabély egyszerű szerkezetű, felhasználóbarát konstrukció. A fegyver 7,62×39 mm-es lőszerrel tüzel, ami valamivel rövidebb a 7,62×51 mm-es NATO puskalőszernél, viszont nagyobb az M-16-os 5,56×45 mm-es lőszerénél. 30 darabos tár tartozik hozzá. Az évek során számtalan változata készült (ilyen a magyar AK-63D), és több ország, például Bulgária és Kína licensz alapján gyártja. A fegyver egyik hátránya a nagy tár, ami szinte lehetetlenné teszi a fekvő helyzetből történő tüzelést, de  még ennél is rosszabb megoldás a biztosító-tűzváltó kar, amelyet a mutatóujjal képtelenség elérni, így a lövésznek fogást kell váltani, hogy a hüvelykujjával kezelni tudja. Ez egy tűzharcban nem túl előnyös.

Típus: AK-47 gépkarabély
Űrméret: 7,62 mm
Súly: 4,3 kg
Hossz: 869 mm
Hatásos lőtávolság: 400 m
Tűzgyorsaság: 600 lövés/perc
Lövedék kezdősebessége: 710 m/s
Lőszeradagolás: 30 lőszeres tár
Az orosz AK-47-es az a fegyver, amivel a SEAL-ek a háborús övezetekben leggyakrabban szembe találkoznak.
FELSZERELÉS

Lőfegyverek: Elsődleges fegyverek
NavySEALs.hu