A pisztolyok előnye a gépkarabélyokkal szemben az, hogy kis méretük miatt könnyen elrejthetők, így titkos műveletekhez ideálisak. Viszont mindössze 40-50 méteres hatásos lőtávolsággal rendelkeznek, és a tárkapacitásuk ritkán haladja meg a 15 darab töltényt. A pisztolyok tehát csak tartalék megoldásként jöhetnek szóba, ha az elsődleges fegyverrel valami probléma adódna. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a SEAL-ek ne lennének kiválóan kiképezve a maroklőfegyverek kezelésére. Egy tűzharcban az életük múlhat a pisztolyon, ha például a gépkarabély elakad. A SEAL-tengerészek sokféle pisztolyt használtak az évek során, de mindegyikre jellemző volt a megbízhatóság.
 
A Haditengerészet kommandósainak nem parádékhoz van szükségük fegyverekre. Nekik olyan fegyverek kellenek, amelyek a legszélsőségesebb környezetben és időjárásban is megbízhatóan működnek. Ez néha olyan esetekhez vezetett, mint például a Heckler & Koch P9S pisztolyának használata, amelyet egyetlen haderőnél sem rendszeresítettek, viszont a SEAL alakulatnál nagy igény mutatkozott rá a megbízhatósága miatt. A pisztoly hangtompítós változatát egészen 1995-ig, a H&K Mk 23 SOCOM hadipisztoly rendszeresítéséig használták az elit tengerészek.
 
A Mk 23 a Heckler &Koch .45-ös kaliberű USP pisztolyára épült, amit lézeres célzó modullal (LAM) és hangtompítóval egészítettek ki. Ez azonban nem nyerte el sok SEAL tetszését, és közülük többen, akik ragaszkodtak a nagyobb kaliberhez, visszatértek a jól bevált .45-ös Colthoz, vagy más fegyvereket kerestek, mint például a .45-ös kaliberű Sig Sauer P220-at. A SEAL-ek nagykaliberű pisztoly iránti igényének kielégítésére rendszeresítette a Haditengerészeti Különleges Hadviselési Parancsnokság a HK45C-t 2010-ben.
SEAL harci búvár emelkedik a felszínre merülés után, a 9 mm-es P226 pisztolyát készenlétben tartva.
SIG SAUER P226

A svájci SIG Sauer cég maroklőfegyverei kiváló gyártási tulajdonságaikról és hihetetlen megbízhatóságukról ismertek. A fegyvercsalád mindegyik tagjára jellemző, hogy nem rendelkeznek külső, mechanikus biztosítóval, mivel az elsütőszerkezetük olyan biztonságos, hogy megakadályozza a vétlen lövést. A 9 mm-es P226 elsütőszerkezete a csőre töltött pisztoly elsütését csak akkor engedi, ha az elsütőbillentyű meghúzásával történik. A 15 db-os tárral rendelkező fegyver vaskos megjelenésű, viszont meglepően kis tömegű, és a kialakításának köszönhetően kesztyűben is könnyen kezelhető. A P226-os előnye, hogy a kezelőszervek elhelyezése, illetve kialakítása lehetővé teszi a kétkezes használatot, vagyis jobb- és bal kezesek egyaránt kényelmesen használhatják. A megbízhatósága mellett ezek a tulajdonságok vezettek ahhoz, hogy számos ország elit egysége választotta szolgálati pisztolyul. A SEAL-eknél 1986-ban rendszeresítették oldalfegyverként. A P226 Navy változat korrózióálló foszfát felületkezelést kapott a belső részein, kontrasztos irányzékkal és polimer markolathéjjal rendelkezik, és a szánba gravírozott horgonyról könnyű felismerni.

Típus: P226 félautomata pisztoly
Űrméret: 9 mm
Súly: 0,84 kg
Hossz: 196 mm
Hatásos lőtávolság: 50 m
Lövedék kezdősebessége: 350 m/s
Lőszeradagolás: 15 lőszeres tár
A 9 mm-es SIG Sauer P-226  Navy pisztoly a SEAL-ek rendszeresített másodlagos fegyvere, a harci búvár műveletektől a városi harcig mindenre alkalmazzák.
HK45C

A HK45 az amerikai katonaság új hadipisztolyára 2005-ben kiírt pályázatra lett tervezve, mint a 9 mm-es Beretta 92F lehetséges utódja. A programot végül 2006-ban törölték, és pisztoly nem került kiválasztásra, de a cég folytatta a HK45 fejlesztését. A Heckler & Koch egyedülálló hátraütközés-csillapítója jelentősen csökkenti a hátracsapódó szán és a lebillenő cső fegyvert és a lövészt érő hatásait, így a pisztoly jobban kezelhető gyorstüzelés közben és az alkatrészek élettartama is nő. A .45-ös kaliberű lőszerrel tüzelő HK45 moduláris felépítésű, a kezelőszervek áthelyezhetőek a pisztoly bal oldaláról a jobb oldalra, hogy a bal kezes lövők kényelmesebben használhassák. A 8 db-os tárat befogadó új kialakítású markolat lehetővé teszi, hogy a pisztoly alacsonyabban helyezkedjen el a kézben, ezzel segítve a kezelhetőségét és csökkentve a hátrarúgást, míg a poligonhuzagolás növeli a cső élettartamát és a pisztoly pontosságát. A sátorvas elé Picatinny szereléksín került a különféle irányzékok, fegyverlámpák rögzítéséhez. A CT változat a hangtompítóhoz hosszabb, menetes végű csővel, valamint magasított célgömbbel és irányzékkal készült. A Haditengerészeti Különleges Hadviselési Parancsnokság 2010 szeptemberében rendszeresítette.

Típus: HK45C félautomata pisztoly
Űrméret: .45 hüvelyk
Súly: 0,71 kg
Hossz: 183 mm
Hatásos lőtávolság: 50 m
Lövedék kezdősebessége: 329 m/s
Lőszeradagolás: 8 lőszeres tár
A HK45CT pisztoly hosszított, menetes csövet kapott a hangtompítóhoz, és az irányzéka is magasabb, mint a HK45C változaton.
GLOCK 19

2016-ban úgy döntött a Haditengerészeti Különleges Hadviselési Parancsnokság, hogy hozzáadja a Glock 19-et a SEAL csapatok rendszeresített fegyvertárához. A cél ezzel a lépéssel nyilvánvalóan az évtizedek óta használt SIG Sauer P226 felváltása. A P226 továbbra is kiváló és megbízható fegyver, a Glock 19 azonban három területen előrelépést jelent: méret, tömeg, ár. Az osztrák gyártmányú pisztoly a 184 mm-es hosszával ideális rejtett viseléshez, de elég nagy, hogy hatékony szolgálati fegyver legyen, ugyanakkor csaknem fele annyiba kerül, mint a P226. A 9×19 mm-es lőszerrel tüzelő Glock 19 billenőcsöves, rövid csőhátrasiklásos reteszelésű. Az elsütőszerkezete ütőszeges, az ütőszeg azonban csőre töltéskor csak fél felhúzott állapotba kerül; az elsütőbillentyűn lévő billentyűbiztosító megnyomása után jut teljesen felhúzott állapotba. Ez a megoldás biztonságos kezelést tesz lehetővé manuális biztosító használata nélkül. A pisztoly szánja és poligon huzagolású csöve acélból készült, míg a tok, a tártest és az elsütőszerkezet egyes részei műanyagból. A műanyag használata és az acél alkatrészek Malonite felületkezelése rendkívül jó védelmet kínál a sósvíz hatásai ellen, ami a SEAL-ek műveleti környezetét tekintve nem elhanyagolható szempont.

Típus: Glock 19 félautomata pisztoly
Űrméret: 9 mm
Súly: 0,67 kg
Hossz: 184 mm
Hatásos lőtávolság: 50 m
Lövedék kezdősebessége: 326 m/s
Lőszeradagolás: 15 lőszeres tár
Az osztrák gyártmányú Glock 19 a kompakt kialakításának köszönhetően kiváló maroklőfegyver rejtett viseléshez.
FELSZERELÉS

Lőfegyverek: Másodlagos fegyverek
NavySEALs.hu