A kézigránát a közelharc fontos eszköze, amelynek támadó és védő változata van használatban. Támadásban kisebb-nagyobb csoportok, tűzfegyverek leküzdésére, helyiségharcban ajtókon, ablakokon történő bedobással a bent levő ellenséges csoportok megsemmisítésére, harcképtelenné tételére használják.
 
A gránátok kedvelt eszközök a meglepő csapdák készítéséhez is. Ezeknek a legelterjedtebb változatánál a gránátot egy fához, vagy földbe vert cövekhez rögzítik, és a biztosítószegéhez botlódrótot erősítenek, amit lábszár-közép magasságban kifeszítenek az ellenség várható útvonalán. Az óvatlan ellenséges katona a lábával megrántja a drótot, amely kihúzza a biztosítószeget, és a gránát felrobban. A gránátból készíthető meglepő csapdák rendkívül változatosak, csak a készítőjük leleményességén múlik, hogyan használja fel.
 
A SEAL-ek különféle gránátokat alkalmaznak, különféle célokra. Az ellenség élőereje ellen használatos repeszgránát mellett használnak helyiségharcban, városi műveletekben és túsz/terrorista helyzetekben előnyös hang-fény és könnyfakasztó gránátokat is. A támogató légi járművek számára füstgránáttal jelölik meg a saját állásukat vagy éppen az ellenségét, de a saját mozgásuk álcázásához is jó hasznát veszik. A különböző típusú kézigránátok valószínűleg még sokáig elengedhetetlen részét fogják képezni a SEAL-ek fegyvertárának.
Kiégett füstgránát a Tizenhetes SEAL Csapat San Clemente-szigeten tartott mozgékonysági kiképzésén.
M67 REPESZGRÁNÁT

Ezt a kézigránátot 1968-ban, a vietnami háború idején kezdte el használni az amerikai katonaság, és még ma is rendszeresítve van. Az M67 teste egy 64 mm átmérőjű acél gömb, amit úgy terveztek meg, hogy a detonációt követően számtalan repeszre robbanjon szét. A gránát 180 gramm Composition B plasztik robbanóanyagot tartalmaz, amit a pirotechnikai késleltetővel ellátott M213 gyújtó aktivál. A biztosítószeg eltávolításával kioldódik a biztosító kar, amely kioldja a rugós ütőszeget és az a 4-5 másodperces késleltetési idő lejártával felrobbantja a plasztik robbanóanyagot. A biztosítószeg véletlen kihúzását egy biztosító kapocs akadályozza meg. Az átlagos katona 40 méterre tudja eldobni ezt a 400 grammos repeszgránátot. A halált okozó sugara 5 méter, a sebesülést okozó hatósugara 15 méter, de a repeszek akár 230 méterre is elrepülhetnek. A gránát gyakorló változatának neve M69, ez kék színű, és eldobás után dörejt és kis fehér füstfelhőt bocsát ki.

Típus: M67 repeszgránát
Átmérő: 64 mm
Tömeg: 400 g
Hossz: 88 mm
Töltet: Composition B
Töltet tömege: 180 g
M-67 repeszgránát, amit már a vietnami háborúban is használtak az amerikai csapatok.
M7A3 KÖNNYFAKASZTÓ GRÁNÁT

A könnyfakasztó gránátokat ellenséges katonák beásott állásokból, harcálláspontokról történő kimozdítására, foglyul ejtésüknek megkönnyítésére fejlesztették ki, de rendvédelmi célokra, például tömegoszlatásra is használatos. Az M7A3 könnyfakasztó gránát teste 14,5 cm hosszú fémhenger, felül négy, alul egy kibocsátó nyílással. A töltete 212 gramm gyújtóelegy és 127 gramm szemcsésített klórbenzilidén-malonitrát (CS). A gránát M201A1 „egérfogó” típusú gyújtószerkezete 1,2-2 másodperces késleltetésű, és biztosító kapoccsal nincs ellátva. Tömege kb. 440 gramm. Az átlagos katona 40 méterre tudja eldobni a gránátot, ami a szemet, az orrot és a légutakat ingerlő hatóanyagot bocsát ki 15-35 másodpercig. A gránát szürke színű, vörös jelölésekkel.

Típus: M7A3 könnyfakasztó gránát
Átmérő: 64 mm
Tömeg: 440 g
Hossz: 145 mm
Töltet: klórbenzilidén-malonitrát
Töltet tömege: 127 g
Az M7A3 könnyfakasztó gránátot ellenséges katonák állásból kimozdítására, foglyul ejtésük megkönnyítésére használhatják a SEAL-ek.
MK 141 MOD 0 HANG-FÉNY GRÁNÁT

A Mk 141 Mod 0 hang-fény gránátot a Haditengerészet fejlesztette ki és 1997-ben került rendszeresítésre. Ezt a gránátot a SEAL-ek túszhelyzetek megoldása során használhatják, mivel erős hang és fényhatás kibocsátásával néhány másodpercre képes megzavarni a terroristákat, ami időt ad a SEAL rohamcsapatnak a fenyegetés felszámolására. A gránát 132 mm hosszú, 45 mm átmérőjű, henger alakú teste egyfajta műanyag hab, aminek nincs repeszhatása, így nem fenyegeti a túszok biztonságát. A tömege mindössze 105 gramm. A gránát 1,2-2 másodperces késleltetésű gyújtóval van ellátva. A töltete 17,5 gramm alumínium, szén és kálium-klorát keveréke, mely a 176-185 decibeles hangkibocsátás mellett kétmillió gyertyának megfelelő fényt áraszt négy ezredmásodpercig. A gránát teste fekete színű, fehér és vörös jelölésekkel.

Típus: Mk 141 Mod 0 hang-fény gránát
Átmérő: 45 mm
Tömeg: 105 g
Hossz: 132 mm
Töltet: alumínium, szén és kálium-klorát
Töltet tömege: 17,5 g
A Mk 141 Mod 0 gránátot túszhelyzetben, a terroristák megzavarására használják a SEAL-ek.
AN-M8 HC FEHÉR FÜSTGRÁNÁT

A Hadseregnél és a Haditengerészetnél rendszeresített AN-M8 HC gránátot föld-föld, vagy föld-levegő jelzőeszközként alkalmazzák. A SEAL-ek használhatják célpont vagy földetérési zóna megjelölésére, illetve a saját mozgásuk álcázására. A 746 gramm tömegű gránát teste acéllemezből készült henger, a töltete pedig 590 gramm hexaklóretán (HC). Az M201A1 „egérfogó” típusú gyújtószerkezete 1,2-2 másodperces késleltetésű, és biztosító kapoccsal nincs ellátva. Az átlagos katona 30 méterre tudja eldobni. A gránát sűrű fehér füstfelhőt bocsát ki 105-150 másodpercig. Mivel sósavas gázokat termel, amik irritálják a szemet, a torkot és a tüdőt, zárt helyen csak védőmaszkot viselve lehet használni. A gránát világoszöld színű, fekete jelölésekkel.

Típus: AN-M8 HC fehér füstgránát
Átmérő: 64 mm
Tömeg: 746 g
Hossz: 145 mm
Töltet: hexaklóretán
Töltet tömege: 590 g
Az AN-M8 füstgránát ugyanolyan sűrű fehér füstot bocsát ki, mint a fehérfoszfor gránát, de nem olyan veszélyes.
AN-M-18 FÜSTGRÁNÁT

Az M-18 füstgránát teste egy 145 mm hosszú, acéllemezből készült zöldesbarna színű henger. A henger tetején négy, az alján, pedig egy lyuk található, amiken keresztül kijut a füst, miután eldobják. A töltete 326 gramm színezett füstelegy (vörös, zöld, sárga, kék és lila színű lehet, amit a helyzettől függően használnak). A gránátnak M201A1 gyújtója van 1,2-2 másodperces késleltetővel, és a tömege 538 gramm. Biztosító kapoccsal nincs ellátva. A késleltetési idő lejártakor a gyújtóelegy begyújtja a füstelegyet és gázok keletkeznek, melyek lefújják a filmborítást a kibocsátó nyílásokról.  Az átlagos katona 35 méterre tudja eldobni a gránátot, amely 50-90 másodpercig színes füstöt bocsát ki. A gránáton felirat tünteti fel, hogy milyen színű füstkeveréket tartalmaz, ezenkívül a tetejét a füst színének megfelelőre festik.

Típus: AN-M-18 füstgránát
Átmérő: 64 mm
Tömeg: 538 g
Hossz: 145 mm
Töltet: színezett füstelegy
Töltet tömege: 326 g
M-18 füstgránát. Ezzel az eszközzel a SEAL-ek célpontokat, földetérési zónákat jelölhetnek meg.
AN-M14 TH3 GYÚJTÓGRÁNÁT

Ez egy gyújtógránát, amit főleg felszerelési tárgyak, harceszközök rombolására használnak. Használható járművek, fegyverek, fedezékek és lőszerek ellen, de tűz is gyújtható vele éghető anyagok között. A gránát 750 grammos thermat (kénezett termit) töltete olyan magas hőmérsékleten ég, kb. 2200°C-on, hogy megolvasztja az edzett  fémeket is, viszont nem robban, így hatásos élőerő elleni fegyverként is alkalmazható. A 900 gramm tömegű gránát M201A1 gyújtószerkezete 1,2-2 másodperces késleltetővel van ellátva. Az átlagos katona 40 méterre tudja eldobni. A gránát töltete kb. 40 másodpercig ég és képes átégetni 12 mm vastagságú homogén acéllemezt. Mivel oxigént termel saját magának, víz alatt is ég. A SEAL-ek rombolhatnak vele többek közt olajoshordókat és szállítókonténereket, fém lőszeres rakaszokat, lövegzárakat és dokumentumokat, de belső égésű motorokat és villanymotorokat is megrongálhatnak, és épületeket is felgyújthatnak ezzel a gránáttal.

Típus: AN-M14 TH3 gyújtógránát
Átmérő: 64 mm
Tömeg: 900 g
Hossz: 145 mm
Töltet: thermat
Töltet tömege: 750 g
Az AN-M14 TH3 gyújtógránátot járművek, fegyverek, lőszerek és egyéb felszerelések rombolására alkalmazható.
MK 124 MOD 0 VILÁGÍTÓ- ÉS FÜSTGYERTYA

A Mk 124 Mod 0 világító- és füstgyertyát mentési helyzetekben használják a SEAL-ek. Ez egy kb. 13,6 cm hosszú és 4,1 cm átmérőjű alumínium henger, melynek mindkét végét elasztomerből készült védősapka fedi. A jelzőfény (éjszaka) felöli végén két borda emelkedik ki a henger palástjából, amelyek segítségével tapintással azonosítani lehet éjszaka. A hengerre ragasztott címke szintén azonosítja a gyertya füst (nappal) és fény (éjszaka) végét, továbbá pontos utasításokat ad az eszköz használatához. A henger négy egységet tartalmaz: egy füstgyertyát gyújtóval, valamint egy világítógyertyát gyújtóval. A gyújtó egy kézzel is  működtethető szerkezet, amelynek része egy élesítő kar, amit használat előtt ki kell húzni és egy mechanizmus, ami felhúzza és kioldja az ütőszeget. Ezek az alkatrészek kadmiummal vannak bevonva. A kart élesítő helyzetbe húzzák, majd megnyomják a kakast, ami kioldja az ütőszeget. Az ütőszeg ekkor a gyutacsba csap, a gyutacs pedig begyújtja a bór/kálium-nitrát labdacsot az eszköz füstgyertya felőli végében vagy egy ólommínium gyújtóelegyet a világítógyertya felőli végen. A bór/kálium-nitrát labdacs  meggyújt egy hőre érzékeny papírt, ami begyújtja a füstgyertyát. Az ólommínium gyújtóelegy a világítógyertyát gyújtja meg. A gyertyák vörös füstöt, illetve fényt bocsátanak ki hozzávetőleg 20 másodpercig.

Típus: Mk 124 Mod 0 világító- és füstgyertya
Átmérő: 41 mm
Tömeg: 237 g
Hossz: 136 mm
Töltet: bór/kálium-nitrát, illetve ólommínium
Töltet tömege: átlagosan 90 g
A Mk 124 Mod 0 világító- és füstgyertyát mentési helyzetekben használják. A SEAL harci búvárok késéhez mindig hozzá van erősítve egy.
FELSZERELÉS

Robbanóeszközök: Kézigránátok
NavySEALs.hu