A 6 hónapos BUD/S alapkiképzést sikeresen teljesítő újoncoknak ejtőernyős tanfolyamon kell részt venniük. A korai időkben a SEAL-ek mindössze 3 napot töltöttek az ejtőernyős ismeretek elsajátításával, de biztonsági okokból felhagytak a régi módszerrel, és az állományukat a Hadsereg légideszant iskolájába küldték, a Georgia államban lévő Fort Benningbe. Itt a kiképzés 3 hetes, ebből az első 2 hét a földi felkészítés, a 3. héten pedig ugrásokat hajtanak végre, bekötőköteles ejtőernyővel. Az ejtőernyős minősítéshez öt ugrást kell végrehajtani, ebből egyet éjszaka. A Fort Benning-i kiképzés után a SEAL-eknek még katonai szabadeső tanfolyamot is el kellett végezniük az arizonai Yumában, hogy elsajátítsák a különleges műveleti kijuttatáshoz elengedhetetlen technikákat.
 
A Haditengerészeti Különleges Hadviselési Parancsnokság azonban úgy gondolta, hogy a folyamat felgyorsítható egy közelebb lévő iskolával, és ezért 2006 végén felállította a Haditengerészeti Különleges Hadviselési Haladó Kiképző Parancsnokságot a kaliforniai Imperial Beach-ben, majd 2010-ben szerződést kötött a San Diegó-i Tactical Air Operations Ltd-vel, hogy tartson bekötött és szabadeső ejtőernyős tanfolyamot az újoncainak. Itt a kiképzés 4 hétből áll, az 1. hét a bekötött ugrásokkal, a további 3 hét pedig a szabadeső ugrásokkal foglalkozik.
SEAL újoncok felszereléssel végrehajtott oxigénes szabadeső ugrásra készülnek fel a San Diegóban tartott tanfolyamon.
BEKÖTÖTT UGRÁS

A bekötött ejtőernyőzés alapvető katonai ismeret minden légideszant egység számára. Ezt a technikát arra dolgozták ki, hogy katonák tömegét juttassák az ellenséges vonalak mögé. A bekötött ugrás lényege az, hogy a gép fedélzetéhez rögzített bekötőkötél nyitja ki az ernyőt az ugrás után.
 
A SEAL újoncoknak tartott bekötött ejtőernyős tanfolyam 5 napig tart, az első 3 nap a földi felkészítéssel foglalkozik, amit 2 ugrónap követ. Az első 3 nap alatt az újoncoknak megtanítják a Végrehajtás 5 pontját és a veszélyhelyzetben végrehajtandó technikákat. A Végrehajtás 5 pontja közé tartozik a helyes kiugrás, testhelyzet és számolás, a kupola ellenőrzés és irányítás, a figyelem fenntartása az ereszkedés alatt, a landolásra történő felkészülés, és a landolás.
 
Az újoncokat különféle kiképzési segédeszközök segítik, például függesztett hevederbeülőn lógva sajátítják el a levegőben végzendő eljárásokat. Gépajtó utánzatokból gyakorolják a gép elhagyását és különféle emelvényekről a szabályos ejtőernyős földet érést.
 
Az újoncoknak meg kell tanulniuk a repülőgépen elhangzó 9 parancsot, és az azokhoz tartozó feladatokat. A „Felkészülni!” vezényszót követi a „Kívül ülők, felállni!” és a „Belül ülők, felállni!” Ekkor a gépben elfoglalt hely alapján felállnak az ugrók. A következő parancs a „Bekötni!”. Ekkor minden ugró beakasztja a bekötőkötele karabinerét a kifeszített sodronyba. Az „Ellenőrizd a bekötőkötelet!” vezényszóra vállmagasságig a saját felszerelést, attól felfelé az előtte állóét ellenőrzi az ugró. Következik az „Ellenőrizd a felszerelést!” parancs, melyre elölről saját magán hajt végre ellenőrzést az ugró, míg hátulról a mögötte lévő társ vizsgálja meg a felszerelést. Ezt követi a „Jelentsd a felszerelés ellenőrzését!” utasítás, ekkor hátulról előre mindenki jelzi, hogy rendben van. Az „Állj az ajtóba!” parancsot követi az utolsó, kilencedik parancs: „Ugrás!”
 
A tanfolyam sikeres befejezéséhez a leendő SEAL-eknek összesen 5 bekötött ugrást kell végrehajtaniuk, ebből kettőt harci felszereléssel.
SEAL-ek bekötött ugrást hajtanak végre. A bekötött ugrás esetén a géphez rögzített bekötőkötél nyitja ki az ernyőt.
SZABADESÉS

A szabadeső ejtőernyős technika során az ugró a gép elhagyását követően az előre meghatározott magasságon maga oldja ki az ernyőjét, és addig szabadesésben zuhan.
 
A szabadeső ugrásoknak két technikája van, a HALO (High Altitude, Low Opening - vagyis nagy magasság, alacsony nyitás) és a HAHO (High Altitude, High Opening - azaz nagy magasság, magas nyitás).
 
A HALO technika esetén az ugrók nagy magasságban, általában 10600 méteren hagyják el a repülőgépet, és szabadesésben zuhannak, majd földközelben, kb. 1800 méteren (vagy ez alatt) nyitják az ernyőjüket. A HAHO ugrás során a SEAL-ek szintén nagy magasságban hagyják el a gépet, majd 10-15 másodperc szabadesést követően nyitják az ernyőjüket. Az ernyőnyitás után alakzatot vesznek fel, és a kupola alatt 30-40 km távolságot is megtehetnek a földetérési zónáig.
 
A SEAL újoncok által elvégzendő szabadeső tanfolyam 3 hétig tart. Csak azok vehetnek részt rajta, akik sikeresesen elvégezték a bekötött ejtőernyős kurzust. A szabadeső tanfolyam 3 szakaszra oszlik. Az első szakasz a gyorsított szabadeső képzés 7 szintjéből áll. A 7 szint során a tanulók elsajátítják a stabil zuhanó testhelyzetet, a szabadesés közbeni különféle fordulókat, a veszélyhelyzetek megoldását és az ernyő nyitását.
 
A tanulóknak mind a 7 szintet sikeresen venniük kell ahhoz, hogy előrejussanak a képzés katonai szakaszára, és minden szint végrehajtására 3 lehetőséget kapnak. A katonai szint megtanítja az újoncokat a harci felszerelés és a fegyver helyes elhelyezésére és rögzítésére, a katonai kéz- és karjelekre, valamint a kupola alatti csoportosulásra. Egy 3 órás képzés során megismerkednek az oxigén felszereléssel, és az oxigénes ugrás végrehajtására történő felkészüléssel.
 
Mivel oxigénes ugrás esetén szóbeli parancsokat adni szinte lehetetlen, kéz- és karjelekkel vezénylik le az ugrást. A „Sisakot fel!” és a „Biztonsági övet kioldani!” jelzések után a „Maszk!”  következik, amikor az ugró az arcához rögzíti az oxigénmaszkját és ellenőrzi a szigetelést. A 20 perces figyelmeztetést követi az „Ellenőrizd az oxigént!” jelzés, majd ugyanígy a 10 perces figyelmeztetésnél. Ezt követően az ugró jelzést kap a szélsebességről, ha az ismert, majd a kioldó automata bekapcsolására. A 2 perces jelzést követi a „Felállni!”, az 1 percest a „Menj hátra!”, majd a 15 másodpercest a „Felkészülni!” utasítás. A zöld lámpa kigyulladásával egyidejű „Rajta!” jelzésre az ugró elhagyja a gépet.
 
A tanulóknak a tanfolyam során 25 ugrást kell végrehajtaniuk, közte 4 éjszakai ugrást. Az ugrások között szerepel oxigénes, fegyverrel és felszereléssel végrehajtott, valamint fegyverrel és felszereléssel végrehajtott oxigénes ugrás is. A tanfolyam végén a sikerrel jártak megkapják a Haditengerészet aranyszínű ejtőernyős jelvényét.
Az instruktorok elgyakoroltatják a szabadeső ugrás előtt a tanulókkal, hogy milyen mozdulatokat fognak majd végrehajtani a levegőben.
A kék-arany ernyővel ugró instruktor sisakján digitális kamera rögzíti a rábízott tanulók ugrását, hogy a földön kielemezhessék a hibákat.
KIKÉPZÉS

Ejtőernyős kiképzés
NavySEALs.hu