Richard Marcinko:
ROGUE WARRIOR
(1992)
Az amerikai haditengerészet szigorúan titkos terrorelhárító egysége, a Hatos SEAL Csapat alapítójának önéletrajza. Richard Marcinko a maga jellegzetes stílusával mutatja be életének jelentős szakaszait a kis pennsylvaniai bányászvárostól a Haditengerészetig, Vietnamtól a Hatos SEAL Csapatig, a Red Celltől a börtönig.

PDF előnézethez kattints a képre
Michael J. Walsh:
SEAL!
(1994)
Miután ötször megjárta Vietnamot, Michael J. Walsh több mint két évtizedet töltött harcban olyan veszélyes területeken, mint a polgárháborús Libanon és a kábítószerrel fertőzött Közép-Amerika. Egy vietkong tábornok puszta kézzel történő megölésétől a háborúellenes aktivista Jane Fonda becserkészésén át a bejrúti utcák átfésüléséig a CIA-s jóbarát William Buckley után, Walsh mozgalmas pályafutása még a SEAL-ek legendás történelmében is figyelemre méltó.

PDF előnézethez kattints a képre
James Watson:
POINT MAN
(1995)
James Watson ott volt az elején. A híres UDT-21-ből kiválasztva alapítótagja lett a világ egyik leghalálosabb harcoló erejének, az amerikai haditengerészet SEAL alakulatának. Háromszor járta meg Vietnamot, mindig a legveszélyesebb poszton, a járőr élén, hogy botlódrótok, aknák és csapdák között vezesse társait felderítésre, lesállásra mentésre vagy rombolásra. A Point Man egy őszinte történet, a vietnami háború egyik legendás és elismert alakjának visszaemlékezése a SEAL csapatok hőskorára.

PDF előnézethez kattints a képre
Bill Fawcett:
HUNTERS & SHOOTERS
(1995)
Ebben a könyvben tizenöt egykori SEAL - köztük néhány közismert, mint Richard Marcinko és Rudy Boesch - osztja meg a saját tapasztalatait a SEAL csapatok felállításának idejéről és a vietnami háborúról. Őszinte, kendőzetlen és kegyetlenül izgalmas történetek könyörtelen lesállásokról, fedett műveletekről, vad tűzharcokról és kevésbé ismert tényekről, amelyek csak erősítik a SEAL legendát. Nem hollywoodi történetek ezek, csak igazi emberek a háború szürreális világában.

PDF előnézethez kattints a képre
Dennis Chalker:
ONE PERFECT OP
(2002)
Dennis Chalker, az egykori ejtőernyős katona abban az időben lett SEAL, amikor Amerika felállította az első terrorelhárító katonai alakulatait. A Hatos SEAL Csapat alapítótagjaként megtanult terroristák ellen harcolni, hogy aztán a Red Cell tagjaként maga is „terroristává” váljon, amerikai haditengerészeti bázisok biztonságát tesztelve. A One Perfect Op a grenadai, panamai és haiti SEAL műveletek veteránjának beszámolója a katonai pályafutásáról, melyből megtudjuk, milyen is a tökéletes művelet.

PDF előnézethez kattints a képre
Dick Couch:
THE WARRIOR ELITE
(2003)
A The Warrior Elite elviszi az olvasót a világ legkeményebb, leghosszabb és legkönyörtelenebb katonai kiképzésére. Az egykori SEAL, Dick Couch dokumentálja a folyamatot, ami a fiatalembereket átalakítja harcosokká. A SEAL kiképzés egy hagyományokkal teli megpróbáltatás, ami jellemes, bátor és bármi áron győzni vágyó férfiakat keres, férfiakat, akik inkább meghalnak, mintsem feladják.

PDF előnézethez kattints a képre
Dick Couch:
THE FINISHING SCHOOL
(2004)
Dick Couch a haladó kiképzésen követi a SEAL-eket, ahol folytatják az állóképességük és erejük fejlesztését, de csapatmunkát és finomra csiszolt ismereteket is tanulnak, amelyekre szükségük lesz, hogy a legjobbakkal harcoljanak - és győzzenek. A The Finishing School elengedhetetlen olvasmány mindazoknak, akik tudni akarják, hogyan készülnek Amerika legjobb harcosai.

PDF előnézethez kattints a képre
Elizabeth Kauffman Bush:
AMERICA'S FIRST FROGMAN
(2004)
Noha a rossz látás megakadályozta, hogy tiszti kinevezést kapjon az amerikai haditengerészetben, Draper Kauffman a víz alatti rombolás hőse lett a II. világháborúban és kiemelkedő pályát futott be. A húga, Elizabeth Kauffman Bush által írt életrajzból megtudhatjuk, hogyan állt mentősofőrnek a háborús Franciaországban, hogyan lett belőle tűzszerész Angliában, hogyan alapított tűzszerész iskolát az Egyesült Államokban, és hogyan szervezte meg az első haditengerészeti romboló egységeket és vezette őket a csendes-óceáni hadszíntéren.

PDF előnézethez kattints a képre
Chuck Pfarrer:
WARRIOR SOUL
(2004)
Az egykori SEAL Chuck Pfarrer önéletrajza elvisz minket Közép-Amerikától a Közel-Keletig és az Atlanti-óceántól a Földközi-tengerig, miközben lebilincselő történeteket olvashatunk felderítésekről, orvlövészek elleni küzdelemről, városi harcról, terrorelhárító műveletekről, tragédiákról és győzelmekről. A Warrior Soul az elit harcosok kemény, veszélyes hivatásának élénk ábrázolása a Vírus, a Tökéletes célpont és az Elit kommandó forgatókönyvírójától.

PDF előnézethez kattints a képre
Marcus Luttrell:
LONE SURVIVOR
(2007)
2005 júliusának egyik éjszakáján négy SEAL indult el felderítő műveletre az afgán-pakisztáni határ hegyei közé. A célpontjuk egy al-Kaida vezető volt, aki a harcosaival veszélyeztette az amerikai katonákat a térségben. A SEAL-ek közül csak egy tért vissza élve. A könyv Marcus Luttrell, az egyetlen túlélő történetét mondja el, és beszámol a hihetetlen tűzharcról, ami a legtöbb áldozatot követelte a SEAL-ek történelmében.

PDF előnézethez kattints a képre
Dick Couch:
THE SHERIFF OF RAMADI
(2008)
Ebben az úttörő könyben a bestseller író és egykori SEAL Dick Couch a SEAL harci egységeknek a ramádi csata alatti, 2005 és 2007 közötti tevékenységéről jelent. Amikor  elkezdte a kutatását, a szerző azt hitte, a SEAL-eknek egy veszett ügy során tanúsított bátorságáról fog írni. Ehelyett egy megdöbbentő sikertörténetet fedezett fel, melynek fontossága fel nem ismert maradt az al-Kaida elleni háborúban.

PDF előnézethez kattints a képre
Gary Williams:
SEAL OF HONOR
(2010)
Ez a könyv Michael Murphy SEAL sorhajóhadnagy életét beszéli el, aki 2005 júliusában halt hősi halált a Vörös Szárnyak hadműveletben. Próbálva megválaszolni, hogy Murphy sorhajóhadnagy miért áldozta fel az életét a bajtársaiért, a szerző végigjárja a SEAL látszólag hétköznapi útját a New York-i Long Islandtől azokig az utolsó rendkívüli pillanatokig a világ másik oldalán. Murphy története felkeltette az amerikaiak figyelmét, és az ország egyik legünnepeltebb Medal of Honor kitüntetettje lett a II. világháború óta.

PDF előnézethez kattints a képre
Chuck Pfarrer:
SEAL TARGET GERONIMO
(2011)
A SEAL Target Geronimo az Oszama bin Ladennel végző Neptun Szigonya hadművelet története azok elmondása alapján, akik ott voltak. Miután beszélt a rajtaütést végrehajtó SEAL csapat tagjaival, Pfarrer exkluzív beszámolót ad arról, ami történt, miközben elvezeti az olvasót a terrorista vezér búvóhelyére, addig a helyiségig, ahol az évek óta tartó vadászat befejeződött.

PDF előnézethez kattints a képre
Howard E. Wasdin:
SEAL TEAM SIX
(2012)
Howard E. Wasdin mély betekintést nyújt az olvasónak a SEAL mesterlövészek világába. Az elit terrorelhárító egység, a Hatos SEAL Csapat tagjaként Wasdin a világ egyik legjobb mesterlövésze lett, és a képességeire szükség volt Szomáliában. A feladat: a szomáli hadúr, Mohamed Farrah Aidid elfogása vagy megölése. Wasdin és társai háztetőkről, helikopterekről és sikátorokból vadásztak Aidid embereire, míg végül egy rajtaütés elszabadította a poklot.

PDF előnézethez kattints a képre
Chris Kyle:
AMERICAN SNIPER
(2012)
A SEAL Chris Kyle 1999 és 2009 között az amerikai hadtörténet leghalálosabb mesterlövésze lett. Az iraki felkelők rettegtek tőle, al-Sejtánnak, („Ördög”) nevezték el, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Kyle legendás hírnévre tett szert a SEAL-ek, tengerészgyalogosok és katonák között, akiket halálos pontossággal oltalmazott háztetőkről és álcázott tüzelőállásokból. Kyle beszámolója a rendkívüli harctéri tapasztalatairól minden idők egyik legjobb háborús visszaemlékezése lett.

PDF előnézethez kattints a képre
Tom Clancy:
ACT OF VALOR
(2012)
Az Act of Valor részletesen bemutatja napjaink elit és magasan képzett harcosainak titkos világát. Amikor egy elrabolt CIA ügynök kimentése az Egyesült Államok elleni halálos terrortámadás tervének felfedezéséhez vezet, SEAL-ek egy csapatát vadászatra küldik. A valós események által ihletett Act of Valor kombinálja a terrorizmus elleni harc jeleneteit a modern katonai technológiával, valamint a haza, a csapat és a család között egyensúlyozó emberi érzelmekkel.

PDF előnézethez kattints a képre
Brandon Webb:
THE RED CIRCLE
(2012)
A The Red Circle ritka betekintést kínál a  SEAL mesterlövészek kiképzésébe Brandon Webb révén, aki a Perzsa-öbölben és Afganisztánban vett részt műveleteken, mielőtt mesterlövész oktató lett, és olyan halálos harcosok kerültek ki a keze alól, mint Marcus Luttrell, a Vörös Szárnyak hadművelet egyetlen túlélője, vagy Chris Kyle, az amerikai hadtörténet legeredményesebb mesterlövésze.

PDF előnézethez kattints a képre
Mark Owen:
NO EASY DAY
(2012)
Szemtanú beszámoló az Oszama bin Ladennel végző rajtaütés tervezéséről és végrehajtásáról egy SEAL-től, aki ott volt a helyiségben, amikor a terrorista vezér meghalt. Az iraki utcáktól Richard Phillips kapitány kimentéséig, az afgán hegycsúcsoktól az abbottabadi épület harmadik szintjéig követhetjük Mark Owent, aki a DEVGRU, ismertebb nevén a Hatos SEAL Csapat tagjaként részt vett a modern hadtörténet néhány legjelentősebb műveletében.

PDF előnézethez kattints a képre
Rorke Denver:
DAMN FEW
(2013)
A veterán SEAL Rorke Denver veszélyes feladatokat hajtott végre három kontinensen, de azok a kockázatos műveletek csak egy részét képezik e könyv vonzerejének. Amellett, hogy rosszfiúkkal harcolt Irakban, Libériában és Dél-Amerikában, Denver korvettkapitány a SEAL-ek kiképzésének mind a három fázisát vezette. Ezzel a Damn Few bevezeti az olvasót Amerika legelismertebb elit alakulatának műveleteibe, kiképzésébe és stratégiáiba.

PDF előnézethez kattints a képre
Eric Blehm:
FEARLESS
(2013)
A Fearless egy rendkívüli férfi története, kinek bátorságát és elszántságát a hit, a család és egy nő szerelme táplálta. Egy férfiról szól, aki háborút vívott a saját legrosszabb ösztönei, köztük a drogfüggés ellen, és kitartott, hogy elérje az amerikai katonaság csúcsát. A Fearless egy mélyen személyes és magával ragadó élettörténet, amely betekintést nyújt az elit Hatos SEAL Csapat testvériségébe, és bemutat egy magasan képzett harcost, aki utolsó bátor tettével meghozta a legnagyobb áldozatot.

PDF előnézethez kattints a képre
Marcus Luttrell:
SERVICE
(2013)
A könyvben Irakba követjük Marcus Luttrellt, ahol visszatér a harctérre az Ötös SEAL Csapat tagjaként, hogy segítsen bevenni a világ egyik legveszélyesebb városát, Anbár tartomány székhelyét, Ramádit. Visszatérünk a Vörös Szárnyak hadművelethez is Afganisztánba, ahol Luttrell új részleteket közöl a csodával határos megmeneküléséről. A Service egy izgalmas háborús történet, továbbá egy megindító tisztelgés a harcos testvériség előtt, a hit előtt, hogy senki nincs egyedül, és senkit nem hagynak hátra.

PDF előnézethez kattints a képre
Johnny Walker:
CODE NAME: JOHNNY WALKER
(2014)
A Code Name: Johnny Walker figyelemre méltó történet az iraki háborúról egy iraki szemszögéből.  A „Johnny Walker” fedőnév alatt tevékenykedő iraki férfi ezernél több műveleten vett részt tolmácsként a SEAL-ekkel, számtalan terroristát leplezett le és sok amerikai életét megmentette, amivel halálra ítélte magát a felkelők és terroristák szemében. Felejthetetlen elbeszélés arról, hogy egy iraki átlagember hogyan vált hőssé az amerikai elit harcosok között.

PDF előnézethez kattints a képre
Jessica Buhanan:
IMPOSSIBLE ODDS
(2014)
2011. október 25-én az amerikai segélymunkás Jessica Buchanant dán munkatársával együtt elrabolták Szomáliában. A következő három hónapban két tucat bandita tartotta fogva Jessicát egészségtelen körülmények között és az éhezés küszöbén. Mivel az elhúzódó tárgyalások nem vezettek eredményre és az amerikai túsz egészségi állapota aggasztóan leromlott, 93 nap után Barack Obama elnök Szomáliába küldte a DEVGRU, ismertebb nevén Hatos SEAL Csapat 24 tagját, hogy megkíséreljenek egy mentőműveletet.

PDF előnézethez kattints a képre
Mark Owen:
NO HERO
(2014)
Ebben a könyvben olyan műveletekről számol be az egykori DEVGRU SEAL „Mark Owen”, amelyek fontos tapasztalatokkal szolgáltak számára. Ezek olyan műveletek, melyek soha nem kerültek címlapokra, olyan pillanatok, amikor a legtöbbet tudta meg önmagáról és csapattársairól sikerben és kudarcban egyaránt. Soha nem látott közeli bepillantás azokba a tanulságokba és értékekbe, melyek miatt a SEAL-ek végre tudják hajtani azokat a műveleteket, amelyek miatt a címlapokra kerülnek.

PDF előnézethez kattints a képre
Brandon Webb:
AMONG HEROES
(2015)
Ebben a könyvben Brandon Webb, az egykori SEAL mesterlövész emlékszik meg nyolc barátjáról és SEAL társáról, akik meghozták a legnagyobb áldozatot. Nyolc rendkívül személyes beszámolót kínál a nem hétköznapi bátorságról - hogy kik voltak ezek az emberek, miért álltak ki, és hogyan haltak meg. Ezek a férfiak nagyon tanulságos példákat hagytak hátra, hogy mit jelent élni - és mit jelent igazából hősnek lenni.

PDF előnézethez kattints a képre
Dick Couch, William Doyle:
NAVY SEALS - THEIR UNTOLD STORY
(2015)
A haditengerészeti különleges hadviselési közösség példátlan együttműködésével íródott műben az egykori SEAL Dick Couch és a New York Times bestseller író William Doyle térképezi fel a SEAL-ek történetét a II. világháborús NCDU, UDT, S&R és OSS kommandó egységektől a Vietnamban szárnyaikat próbálgató SEAL-eken át az iraki és afganisztáni műveletek elit harcosaiig.

PDF előnézethez kattints a képre
Billy Allmon:
NAVY SEALS AND
THEIR UNBASHED HUMOR (2015)
Mi van veszélyesebb az ellenségnél? Egy SEAL számára a válasz: a társai, amikor otromba tréfákat űznek. A SEAL Billy Allmon három háború veteránja. Azok alatt erős testvéri kötelékeket szőtt, amelyeket csak szívfacsaró tapasztalatokon való osztozás kovácsolhat. De emellett számtalan durva tréfa veteránja is, melyek többségét azon testvérei ellen követte el, akiknek megmentette az életét, vagy akik az övét mentették meg.

PDF előnézethez kattints a képre
Robert O'Neill:
THE OPERATOR
(2017)
A The Operátor a SEAL csapat operátor Robert O'Neill elképesztő, négyszáz feladatos karrierjét öleli fel, amely magában foglalja a szerepét a „Túlélő” Marcus Lutrell és a szomáliai kalózok által elrabolt Richard Phillips kapitány kimentésére tett kísérletekben, és amely abban a három híres lövésben csúcsosodott ki, amely végzett a világ legeresettebb terroristájával, Oszama bin Ladennel.

PDF előnézethez kattints a képre
KÖNYVEK

Könyvajánló
NavySEALs.hu
Új kép
Új videó
Új könyv